Vincze Viktória Hanna

Vincze_HannaSzületett: 2006.11.20.
Státusz: Utánpótlás versenyző
Motor: Ohvale

Első versenye: 2014

H-MOTO Tagág: 2016-tól

Eredményei:

Szlovák-Cseh- Magyar Nemzetközi Gyorsasági Utánpótlás bajnokság 2016 – PW50 Special kategória bajnoka, összetett 1. helyezés
MAMS Dragbike Országos Bajnokság 2015 – összetett 2. helyezés
Az Év Utánpótlás Sportolója cím 2015
MOTUL Kupa Dragbike bajnokság 2014: összetett 3. helyezés

Hosszabb leírás:

A nagyon fiatal, alig 10 éves Hanna, 2015-ös szezonja után újabb kihívásokat keresett, így a 2016-os szezonban, a Nemzetközi Gyorsasági Utánpótlás Bajnokságában képviselte a H-MOTO Team-et.

Tavaly már a MAMS licences versenyzőjeként, az Országos Dragbike Bajnokságában húzta a gázt, egy Junior 50-es gép nyergében – nem eredménytelenül. A Magyar Motorsport Szövetség az Év Utánpótlás Sportolója 2015 megtisztelő címmel ismerte el teljesítményét.

Édesapja elmondása szerint, Hanna már másfél évesen abban lelte igazi örömét, ha a motorszerelő műhelyben játszhatott mellette. Hat éves volt, mikor megkapta első saját benzines járművét. Hét éves korában indult először egy gyorsulási motorversenyen, ahol mesebeli módon, elsőre sikerült a győzelem. Ez akkora motivációt adott számára, hogy eldöntötte ő motorversenyző lesz.

2015 májusától a gyorsasági pályaversenyzés világába is belekóstolt, a többszörös nemzetközi bajnok, Chrobák János motoros iskolájában edződött. Ez a technikásabb versenyzési forma, jobban is tetszett neki. Olyannyira jól mentek a dolgok, hogy edzője már őszre versenyérettnek látta és szeptember végén rajthoz is állította. Hannát első gyorsasági pályaversenyén, PW50 Special kategóriában, a 17 fős fiúkkal teli nemzetközi mezőnyben, a 2. helyen intették le.

2016-ban egy nagyon sikeres teljes szezont végig versenyezve, a Magyarország, Szlovákia és Csehország Motorsport Szövetségei által közösen megrendezett, nemzetközi gyorsasági Utánpótlás Bajnokságban gyűjtötte a kupákat. Saját géposztályában egyedüli lányként, az összes fiút legyőzve szerezte meg élete első bajnoki címét. Ebben az évben nyolc futamgyőzelemmel és három 2. helyezéssel, magas pontfölénnyel lett 1. helyezett az év végi értékelésben. Kategóriájában ez nem csak a Magyar, hanem a Szlovák Bajnoki címet is jelentette számára.

2017-ben már magasabb géposztályban, egy 110 cm3-es versenygéppel, szintén a nemzetközi UP bajnokságban fog harcba szállni a jó eredményekért.