Varga Tibor Erik

Varga_TibikeSzületett: 2007. 02. 15.
Státusz: Utánpótlás versenyző
Motor: Yamaha PW 50, Honda NSF 100

Első versenye: 2016

H-MOTO Tagság: 2017-tól

Eredményei:

Magyar-Szlovák- Cseh Nemzetközi utánpótlás Bajnokság PW50 kategória – 4. helyezés – Dunaszerdahely

Tibike 5 évesen kezdett el motorozni Édesapja segítségével, akinek a hobbija a motorversenyzés, amatőr szinten számos versenyen eredményesen szerepelt.

2016 tavaszán született meg az elhatározás, hogy Tibike is versenyszerűen űzze ezt a sportot. A Talmácsi-ringen mindenki számára óriási meglepetést okozott azzal, hogy milyen gyorsan sajátítja el a pályamotorozás kulcsmozzanatait. Tibike dinamikusan fejlődött, 3 hónap alatt mindössze 4-5 edzés után az első versenyén összetett 3. helyet szerzett Kakucson, leelőzve ezzel a több éve versenyző társait. Sajnos a versenyből diszkvalifikálták, mert a kölcsönbe kapott motorja nem felelt meg az előírásoknak.

Még abban az évben megkapta első motorját, egy PW 50-et és a soron következő versenyen már saját motorral indulhatott. A dunaszerdahelyi hétvégén egy számára teljesen új motorral, annak kipróbálása nélkül és egy addig ismeretlen pályán az összetett 4. helyen végzett. Ezen a versenyhétvégén ismerkedett össze a H-MOTO Team versenyzőivel. A verseny után több edzésre és találkozókra is hivatalos volt Tibike, majd megszületett a döntés is, hogy a 2017-es szezont már Ő is H-MOTO Team utánpótlás versenyzőként teljesítheti.

Tibike 2017-ben a PW 50-es kategóriában indul a Magyar-Szlovák- Cseh Nemzetközi utánpótlás Bajnokságában, azonban ezzel párhuzamosan készül a következő kihívásra. A korábban kapott HONDA NSF 100 motorral eddz, amellyel 2016 nyár végén és az őszi jó időben tudott gyakorolni. Az akkor elért időeredmények és pályakörök nagy reményekre adnak okot, a H-MOTO Team mentorai és edzői segítségével szép eredményeket és további fejlődést remélünk Tibikétől.