Kecskés Gábor Bence

Kecskes_BenceSzületett: 2006.10.25.
Státusz: Utánpótlás versenyző
Motor: Yamaha PW 50, Metrakit Derbi, Honda NSF 100
Első versenye: 2016
H-MOTO Tagság: 2016-tól

Eredményei:
MAMS Országos Utánpótlás Bajnokság 2016 PW50 széria kategória– összetett 2. helyezés
MAMS Országos Utánpótlás Bajnokság 2016 Mini GP kategória- összetett 6.helyezés (1 versenyen indult csupán 20 versenyző vett részt a kategóriában)
Cseh Bajnokság PW50 széria kategória: összetett 3. helyezés
MAMI kupán 2 utolsó versenyen indult YoungTimer90 kategóriában.

Hosszabb leírás:

Bence elég korán, 2,5 évesen már segédkerék nélkül tudott biciklizni, ez utána minden érdekelte, amivel a gyaloglásnál gyorsabb haladást produkálhatott. Több extrém spotot kipróbált már, a pályamotorozáson kívül crossmotorozott, falat másznott (boulder), és snowboardozott is. Versenyszerűen azonban csak a motorozással foglalkozik.

2014 márciusában ült először motorra (Yamaha PW50), majd májusban elkezdődött az edzés is a Talmácsi-ringen. A 2015-ös év is itt telt el, de már saját motorral edzett, az alapok további fejlesztésével azonban már 2016-tól a Chrobák iskolában folytatta sportolását.

A 2016-os szezonban a szülei úgy látták, megkezdheti versenyzői pályafutását, felkészült rá, így a PW50 kategóriában a Cseh-Magyar- Szlovák kispályás Utánpótlás Bajnokságban indult.

Minden versenyhétvégén próbára tette tudását Bence, nagyon ügyesen és szépen motorozva, folyamatosan tanulva a szabályokat, a pályákat, a motor lehetőségeit a maximumon túlra tolva a Cseh bajnokság összetettjében harmadik helyet szerezte kategóriájában, a Magyar-Szlovák Bajnokságban pedig összetettben a második helyet érte el.

A 2016-ban a Kakucs-ringi versenyen nagyobb kategóriában is kipróbálhatta magát Bence, egy Metrakit Derbi típusú, szintén 50 köbcentis, de nagyobb testű motoron. Ezzel kiderült, hogy versenyszinten a felnőtteket megszégyenítő teljesítményre képes. A mezőnyt elhagyva első helyen ért célba.

Bencét edzésképpen két MAMI kupán indítottuk az Euroringen. A 90YT kategóriában az 50 ccm-es motorral rendszeresen meglepte a felnőtteket, kanyarokban ügyes technikájával megelőzte a nagyobb teljesítményű motorokat és a felnőtt pilótákat.

A 2016-os szezon közepén lehetőséget kapott Olaszországban a Metrakit Comorosso csapatnál egy tesztelésre, amelynek eredményeképp 2017-ben Olaszországban 6 versenyhétvégén indulhat egyedüli magyar fiúként.