A H-Moto Team fiatal motorversenyzője kemény edzőtáboron van túl, hiszen négy napon keresztül kizárólag a fizikai felkészülésen volt a fő hangsúly Tiszakécskén. Az edzéseket vezető Lécz Gergő szerint Ádám szeme előtt a napi három edzésen kizárólag az elérendő cél lebegett.

Nem unatkozik a H-Moto Team gyorsasági motorversenyzője Kakuszi Ádám, igaz, ő egyelőre nem a versenypályákon száguldozik, mint csapattársa, a Katarban vitézkedő Kovács Bálint. A 15 éves motoros az elmúlt héten az idei év első edzőtáborában készült a 2019-es szezon feladataira. Nem volt egyszerű dolga, hiszen négy napon keresztül Tiszakécskén a korábbi MotoCross-versenyző, Lécz Gergő irányításával naponta háromszor edzett: reggel futás szerepelt a programban, ezt követte az úszás, majd zárásként tornatermi erősítés. Persze kell is a fizikális alap, hiszen Ádám ebben az évben már nem az ADAC Junior Cup utánpótlás sorozatban fog rajthoz állni, hanem a felnőttek között a Supersport 300-as kategóriában.

„Nagyon kemény napokon vagyok túl, de nem tagadom, élveztem az edzőtábor minden pillanatát. Az időjárás nem fogadott minket a kegyeibe, és bizony nem volt egyszerű a mínuszokban a jeges úton, földön lefutni az előírt távokat. Idén komoly változás lesz a pályafutásomban, hiszen már a felnőtt mezőnyben a Supersport 300-as kategóriában fogok versenyezni. Az már biztos, hogy a magyar bajnokságban rajthoz állok, de arról még zajlanak a tárgyalások, hogy a nemzetközi mezőnyben végül hol indulok. Vélhetően egy új modellel állok majd rajthoz, de erről ennél többet nem mondhatok”– árulta el Kakuszi Ádám.

Kakuszi_Ádám4

Az edzőtábort vezető Lécz Gergő nagyon elégedett volt Ádám hozzáállásával.

„Nagyon szorgalmas volt az első pillanattól kezdve, látszódott rajta, kizárólag az általa megfogalmazott cél elérése lebeg a szeme előtt. Szó nélkül végigcsinálta a felkészülést, és ami még ennél is fontosabb, végig is bírta mind fizikailag, mind pedig mentálisan. Kifejezetten a motorozáshoz való felkészülést végeztünk, így bízom abban, hogy Ádám idei eredményeihez sikerült ezzel a táborral hozzájárulnom” – tette hozzá a korábbi MotoCross-versenyző.

MEGOSZTÁS