Györfi Alen

Győrfi AlenSzületett: 1989. november 6.
Státusz: férfi gyorsasági motorversenyző
Motor: Yamaha R6R
Első versenye: 1995
H-MOTO tagság: 2010-től

Eredményei:

• Alpok-Adria Bajnokság – 2. helyezés
• Európa Bajnokság – 1. helyezett
• Magyar Országos Bajnokság – 1. helyezett
• Superbike Superstock 1000 – világ ranglista 16. helyezés

Györfi Alen, aki első magyarként szerzett 125 köbcenti GP kategóriában Európa-bajnoki címet, már az alapítás óta csapattag. Alen számára a motorozás egyfajta örökség, hiszen édesapja, Györfi Zoltán a 125-ös kategória meghatározó versenyzője volt a 90-es években, jugoszláv és magyar bajnoki címmel is rendelkezett. Alen nagy sikereket ért el az Alpok-Adria versenysorozatban.

2004-ben vett részt először a 4 országban megrendezett bajnokságon, majd egy évvel később már a 2. helyen zárta azt. A fejlődés szépen látszik Alen motoros karrierjében, hiszen 2006-ban 125 GP kategóriában megszerezte az Alpok-Adria bajnoki címet. 2007-ben már az Európa bajnokságon vett részt, amit meg is nyert.

2010-ben alapítottuk a csapatot Alen közreműködésével, ekkor arra ösztönöztük, hogy géposztályt váltson, így előbb a 600-as, majd az 1000-es kategóriában próbálta ki magát.

A Superbike világbajnokság keretein belül induló Superstock 1000 világkupán is bizonyított Alen: 2012-ben az összesített 16. helyen végzett, amely a legtöbb világbajnoki pontot szerző magyar titulust eredményezte. 2014-ben sérülés utáni kényszerpihenőből visszatérve 600-as kategóriában, a Magyar Bajnokságban 2. helyezést ért el.

2015-ben a nyílt Magyar Bajnokság (IMRC) Stock 600 versenyein Alen az összesítésben az előkelő második helyen végzett.

Alen 2016-ban is az Alpok-Adria futamain vett részt, ám két futam erejéig egy másik versenysorozatban, az IDM német bajnokságban vett részt, ahol a magas színvonalú közegben, nagyon gyors pilóták között, az ellenük dolgozó körülményektől függetlenül is helyt tudott állni. Egy nyolcadik és egy kilencedik helyezéssel térhetett haza az első hétvégéről, míg a másodikon egy tizenharmadik és egy hetedik hellyel gazdagodott. Az Alpok-Adria bajnokságban Alen folyamatos helyfoglalója volt a dobogó valamely fokának, utolsó versenyhétvégéjén a Slovakiringen megrendezett futamon 165 ezreddel lemaradt az első helyezésről, és így összetettben is a második helyet érte el.

2017-ben Alen a német IDM bajnokság Supersport 600-as kategóriában tette próbára tudását, és nem is akárhogyan, hiszen ebben a roppant erős bajnokságban az összetett hetedik helyén végzett. A legjobb eredményét a szezonnyitó nürburgringi első futamon érte el, ahol felállhatott a dobogóra. Alen a német bajnokság mellett részt vett pár Alpok-Adria futamon is, amelyek közül a legemlékezetesebb a poznani szezonnyitón elért dupla futamgyőzelme.